Η Μαγειρίτσα της Λίνας Μία συνταγή 100 ετών

ΥΛΙΚΑ

2 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι ρύζι καρολίνα
1 συκωταριά βρασμένη και ψιλοκομμένη
1 κιλό εντεράκια βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι της ρετσίνας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
το χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. κορν φλάουερ
1 μικρό ποτηράκι της ρετσίνας φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά, τα μαρούλια και το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα βρασμένα και ψιλοκομμένα εντεράκια και την συκωταριά. Αφού σοταριστούν όλα καλά, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει τα υλικά μας συν ένα δάκτυλο πιο πάνω.

Τα βράζουμε όλα μαζί στη χύτρα για 20 λεπτά ή στην κατσαρόλα για 1 ώρα.

Τέλος, χτυπάμε τα αυγά καλά με το χυμό από 2 λεμόνια, προσθέτουμε μέσα και το κορν φλάουρ και το διαλύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το αυγολέμονο με μικρές κουταλιές από το υγρό της σούπας μας και ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα

Στο τέλος – μετά το αυγολέμονο ρίχνουμε κι ένα φλυτζανάκι γάλα και έτσι δεν μυρίζει βαριά η μαγειρίτσα μας και παίρνει πιο ωραίο χρώμα.

Η συνταγή είναι της Σμυρνιάς προγιαγιάς μου(Ελένη Φιλιππίδη) – δηλαδή είναι συνταγή πάνω από 100 χρονών.

Λίνα Αρβανιτίδου

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *