Υλικά
3 αυγά1 φλ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
1 φλ. τσαγιού νερό(χλιαρό)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κου. γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα κανέλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις . περίπου 600 με 700 γρμ
Για το σιρόπι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό
125 γρ μαργαρίνη για το άλειμμα + πολύ λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ,το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά μας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να μας βγει σαν το φύλλο για τις πίτες.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά….. το χωρίζουμε στα 3…. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο το βουτυρώνω και το κλείνουμε στα τρία σαν φάκελο. … Έτσι όπως είναι μακρύ το κόβουμε στο πλάτος σε μακρόστενες λουρίδες (τις στρίβουμε) και διαμορφώνουμε -σχηματίζουμε τα τριαντάφυλλα (βγάζει γύρω στις 10 – 12 λουρίδες). Ομοίως και τα υπόλοιπα 2. Τα ψήνουμε περίπου στο 15λεπτο στους 170 σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα τσουρεκάκια, τα σιροπιάζουμε πάνω στη φωτιά για 10 δεύτερα περίπου όχι πιο πολύ.