Σκαλτσούνια με μία ξεχωριστή γέμιση

Υλικά

500-550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 ml. σπορέλαιο

50 γρ. ζάχαρη

150 ml. λευκό κρασί

2 βανίλιες

Για τη Γέμιση

50 γρ. καρύδια

50 γρ. λουκούμια

1-2 κουταλιές μαρμελάδα

Ροδόνερο

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα σκαλτσούνια.

Αναμειγνύουμε το λάδι, το κρασί και την ζάχαρη.

Ενσωματώνουμε κατόπιν το αλεύρι και τις βανίλιες μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση.

Στο μούλτι αλέθουμε τα καρύδι και τα λουκούμια.

Προσθέτουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και δουλεύουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα.

Τοποθετούμε γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε καλά.

Τα ανοίγουμε ελαφρώς και δίνουμε σχήμα από ημισέληνο.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Όσο είναι καυτά τα βάζουμε πάνω σε άχνη ζάχαρη.

Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.

Όταν κρυώσουν σερβίρουμε τα σκαλτσούνια μας!

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *