Τα Φρούτα της Άνοιξης στην Ελλάδα: Μια Γεύση από Φρεσκάδα και Χρώμα

Τα Φρούτα της Άνοιξης στην Ελλάδα: Μια Γεύση από Φρεσκάδα και Χρώμα

Η άνοιξη στην Ελλάδα φέρνει μαζί της μια πληθώρα από φρέσκα, γευστικά και θρεπτικά φρούτα που γεμίζουν τα καλάθια μας και τα πιάτα μας με χρώμα και νοστιμιά.

Ποια όμως είναι τα φρούτα που πρωταγωνιστούν σε αυτή την εποχή; Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο δημοφιλή:

Μάρτιος:

  • Πορτοκάλια: Η εποχή των πορτοκαλιών συνεχίζεται και τον Μάρτιο, προσφέροντας μας πλούσια βιταμίνη C και δροσερή γεύση.

  • Λεμόνια: Απαραίτητα για την κουζίνα μας, τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

  • Μήλα: Διαθέσιμες σε διάφορες ποικιλίες, τα μήλα αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο.

  • Ακτινίδια: Πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, τα ακτινίδια ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνουν την πέψη.

Απρίλιος:

  • Φράουλες: Τα πρώτα ζουμερά και γλυκά φρούτα του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους, γεμίζοντας τα πιάτα μας με χρώμα και γεύση.

  • Κεράσια: Ζουμερά και τραγανά, τα κεράσια αποτελούν πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

  • Βερίκοκα: Γλυκά και αρωματικά, τα βερίκοκα είναι ιδανικά για φρέσκια κατανάλωση, μαρμελάδες ή γλυκά.

  • Μούσμουλα: Με την ιδιαίτερη γλυκιά και ξινή γεύση τους, τα μούσμουλα αποτελούν μια δροσιστική επιλογή για ζεστές μέρες.

  • Πεπόνια: Τα πρώιμα πεπόνια κάνουν την εμφάνισή τους, προσφέροντας δροσερή και γλυκιά γεύση.

Μάιος:

  • Φράουλες: Η σεζόν των φραουλών συνεχίζεται, με ακόμα περισσότερες ποικιλίες διαθέσιμες.

  • Κεράσια: Η ποικιλία των κερασιών αυξάνεται, προσφέροντας γεύσεις για όλα τα γούστα.

  • Βερίκοκα: Τα βερίκοκα ωριμάζουν, γίνονται πιο γλυκά και ζουμερά.

  • Μούσμουλα: Η σεζόν των μούσμουλων αγγίζει το αποκορύφωμά της.

  • Πεπόνια: Τα πεπόνια γίνονται πιο γλυκά και γευστικά.

  • Ροδάκινα: Τα πρώιμα ροδάκινα κάνουν την εμφάνισή τους, προσφέροντας δροσερή και γλυκιά γεύση.

  • Τζάμπαλα: Τα τζάμπαλα, γνωστά και ως βανίλιες, είναι ένα αρωματικό φρούτο με γλυκιά και δροσιστική γεύση.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλα φρούτα που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα την άνοιξη, όπως αγκινάρες, φασόλια, αρακάς, αγγούρια, μελιτζάνες, ραπανάκια, σέλινο και σπανάκι.

Συμβουλές για την επιλογή και την αποθήκευση:

  • Επιλέξτε φρούτα με έντονο χρώμα, σφιχτή σάρκα και χωρίς σημάδια φθοράς.

  • Αποθηκεύστε τα φρούτα σε δροσερό και σκιερό μέρος, εκτός από τα μήλα και τα ακτινίδια

Posted in ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *