Σπανακόριζο με μανιτάρια και σος ταχινιού

Σπανακόριζο με μανιτάρια και σος ταχινιού

Αυτή η συνταγή είναι μια πρωτότυπη και γευστική επιλογή για νηστήσιμο γεύμα. Το σπανακόριζο συνδυάζεται με μανιτάρια και μια κρεμώδη σως ταχινιού, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.

Υλικά:

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι

  • 400 γρ. σπανάκι

  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών

  • 1/2 φλ. ταχίνι

  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού

  • 1/4 φλ. νερό

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλύνετε το ρύζι και βράστε το σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. Ενώ το ρύζι βράζει, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  4. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.

  5. Σιγά σιγά προσθέστε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  6. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.

  7. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

  8. Ρίξτε τη σως ταχινιού στο σπανακόριζο και ανακατέψτε καλά.

  9. Σερβίρετε το σπανακόριζο ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο σπανακόριζο, όπως μπρόκολο, καρότα ή κρεμμύδι.

  • Αντί για σως ταχινιού, μπορείτε να σερβίρετε το σπανακόριζο με μια απλή σάλτσα λεμονιού και ελαιολάδου.

  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη στη σως ταχινιού.

  • Αυτό το πιάτο είναι επίσης πολύ νόστιμο κρύο, σαν σαλάτα.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό νηστήσιμο γεύμα!

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *