Υλικά:
-
500γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σας
-
400γρ. ντομάτες κονσερβοποιημένες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/4 φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή κολοκυθάκια.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ντομάτες κονσερβοποιημένες με φρέσκες ντομάτες, τις οποίες θα έχετε ψιλοκόψει και σοτάρει πρώτα.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι σε σκόνη στη σάλτσα για να την κάνετε πιο πικάντικη.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής αλέσεως για μια πιο υγιεινή επιλογή.
- Καλή σας όρεξη!