Υλικά
5 αυγα
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι γιαουρτι
1/2 ποτηρι ινδοκαρυδο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλό
1 ποτηρι καρυδια τριμμενα
3 βανιλιες
1 κ.σ.κανελα
1/2κ.γ.γαρυφαλο
2κ.γ. κοφτές σοδα μαζί με ένα κ.γ. χυμό λεμονι
ξύσμα από ένα πορτοκαλι κι ένα λεμονι
Σιροπι
4ποτηρια νερο
4 ποτήρια ζαχαρη
1 φέτα λεμονι και λίγο λικερ(έβαλα ρακή)
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα δέκα λεπτα το σιροπι,το έσβησα κι εριξα μέσα μια κουτάλια βουτυρο.
Χτύπησα τα αυγα με την ζαχαρη καλά να αφρατεψουν,έριξα το ηλιελαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Εριξα το γιαουρτι,τις βανιλιες,το ξύσμα,την σοδα ανακατεμένη με τον χυμό λεμονι και τέλος το σιμιγδαλι.
Έριξα το μισό μίγμα σε μια άλλη λεκάνη κι έριξα μέσα τα καρυδια αφου τα είχα ανακατέψει με την κανελα και το γαρυφαλο.Στο άλλο μισό έριξα το ινδοκαρυδο και ανακατεψα.
Σε λαδωμένο ταψί έριξα πρώτα το σκούρο μίγμα και μετά με ένα κουτάλι έστρωσα το ραβανί.
Έψησα στους 180 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Χλιαρό σιροπι, χλιαρό γλυκό