ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανιλιες
5 αυγά
70 γραμμάρια ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτά.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών, γιαούρτι, ξύσμα, έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα, τέλος μπεικιν, ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας!
Σιρόπι
750 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε να δέσει!
Σιροπιάζουμε, καυτό γλυκό, καυτό σιρόπι! Αφήνουμε να κρυώσει!
Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σουπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές.της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γραμμάρια ινδοκάρυδο!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα, μόλις πήξει κατεβάζουμε! Προσθέτουμε βανίλια, βούτυρο, κρόκους και ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ! Μόλις κρυώσει τοποθετούμε την κρέμα στο γλυκό μας και διάκοσμουμε με ινδοκάρυδο.
Published 6 έτη ago on 21 Φεβρουαρίου, 2018 By Χρυσές Συνταγές