Υλικά
3/4 της κούπας του νες ηλιέλαιο
1 κούπα του νες ζεστό νερό(όχι καυτό)
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 τσιμπιά ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
200 γραμ τυρί φέτα σε τρίμματα
100 γραμ. κεφαλοτύρι σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γραμ. τυρί γκούντα σε πολυ μικρά κυβάκια
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε περίπου μια ώρα να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει, το ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε τα τυριά, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να αφομοιωθούν μέσα στο ζυμάρι.
Πλάθουμε ψωμάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε μια βρεγμένη λαδόκολλα με νερό, την οποία έχουμε λαδώσει.
Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια μας με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Η στήλα της Λίνας Αρβανιτίδου