Υλικά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
5-6 φυλλαράκια δυόσμος
5 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
2 αυγά
Πιπέρι-αλάτι
Ρίγανη
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το μαϊντανό, το δυόσμο, τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε όλο τα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι προκειμένου να μας βγει το μείγμα σαν χυλός.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι.
Όταν πάρει θερμοκρασία το λάδι, ρίχνουμε 1 κουταλιά γεμάτη από το μείγμα για κάθε κεφτέ, στο μέγεθος που φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.
Όταν πάρουν χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προαιρετικά τους σερβίρουμε με σως από 1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι μέλι, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο αλάτι.