Τυροκασερόπιτα με φύλλο ρολό

Τυροκασερόπιτα με φύλλο ρολό

ΥΛΙΚΑ
1 πακ. φύλλο για πίτα
Γέμιση
250 γρ. φέτα +250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα
1 κτσ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι ελάχιστο, πιπέρι
Όλα μαζί σ’ ενα μπωλ τ’ ανακατεύουμε
Χυλός
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
3/4 φλ. τσ. γάλα
1 κτσ. αλεύρι
1 αυγό
Όλα μαζί τ’ άνακατεύουμε σε μπωλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κάθε φύλλο το ραντίζουμε με λίγο χυλό και το διπλώνουμε στην μέση.
Βάζουμε λίγη γέμιση και φτιάχνουμε ρολλά.
Τα χαράζουμε σε κομμάτια.
Με τον χυλό που μας έμεινε περιχύνουμε τα ρολλά μας.
Αφήνουμε 5 ‘ να απορροφηθούν τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς αναλόγως τον φούρνο, για 45 περίπου λεπτά.

***Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *