«Σε θεωρητικό επίπεδο είμαστε όλοι καλυμμένοι όταν πατάμε like σε ένα link που μιλάει για την κακοποίηση και πόσο κακή είναι.
Όταν πρέπει σε πρακτικό επίπεδο να πάρουμε θέση, είτε πηγαίνοντας να καταθέσουμε κάτι που είδαμε, είτε βοηθώντας πρακτικά έναν άνθρωπο, δεν το κάνουμε.
Όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα κρατάς μια ουδέτερη στάση, ουσιαστικά είσαι με τους κακούς. Φυσικά, αν ρωτήσεις κάποιον αν είναι καλό πράγμα να κακοποιείται ένας άνθρωπος θα σου πει όχι.
Αλλά αν τον ρωτήσεις αν θα έρθει στο δικαστήριο να καταθέσει ή αν θα πάει σε συμβολαιογράφο να γράψει μια ένορκη κατάθεση, θα σου πει μην μπλέξω.
[…] Συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι είναι φοβερά σεξιστική η κοινωνία μας και κάποιες πολύ αθώες εκφράσεις, που μπορεί να χρησιμοποιούμε, διαιωνίζουν στερεότυπα τα οποία μειώνουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Τις γυναίκες, ή κάποια μειονότητα για παράδειγμα.
Υπάρχουν ανάπηροι στην Ελλάδα. Δεν τους βλέπουμε, επειδή δεν μπορούν να βγουν έξω. Γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές από τη μία και από την άλλη τους κάνουμε εμείς τη ζωή δύσκολη».
Η Γιούλικα Σκαφιδά σε μια παλαιότερη συνέντευξή της στον Alpha, μιλώντας για την εμπειρία της όταν υπερασπίστηκε θύμα κακοποίησης.