ΥΛΙΚΑ (για τους κεφτέδες)
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και τσιγαρισμένο σε λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι,
πιπέρι
1-2 φύλλα φρέσκα φασκόμηλο(προαιρετικά)
ΥΛΙΚΑ (για τον πουρέ)
5 πατάτες βρασμένες και περασμένες στον τρίφτη
γάλα φρέσκο (όσο σηκώσει, ανάλογα το πόσο ρευστό θέλετε τον πουρέ)
50 γραμ. βούτυρο
1 χούφτα τριμμένο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
αλάτι
ΥΛΙΚΑ (για την σάλτσα)
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1,5 φλυτζ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
1 κ.γ. γεμάτο κόκκινο γλυκό πιπέρι(πάπρικα)
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με όλα τα υλικά τους εκτός του φασκόμηλου. Βράζουμε τις πατάτες τις λιώνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το τυρί.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Λίγο πριν τους βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα του φασκόμηλου τα οποία τα έχουμε κόψει σε ψιλές λωρίδες και τα τηγανίζουμε κι αυτά ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα το μίγμα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, το τσένταρ, την πάπρικα και το αλάτι.
Σερβίρουμε τον πουρέ, τους κεφτέδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Λίνα Αρβανιτίδου ![](https://www.thecitysos.gr/wp-content/uploads/2024/04/344709720_1974900426188824_3211124344462213305_n-150x150.jpg)