Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 πράσα

4 Αυγά

400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

100 ml ελαιόλαδο

Πιπέρι Άνηθο-Δυόσμο

10 γρ μπέικιν πάουντερ

200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1 κιλό σπανάκι

200-300 γρ φέτα

Σιμιγδάλι ή 1 φλ. πίτυρο βρώμης

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σπανακόπιτα μας, καθαρίζοντας και πλένοντας όλα τα χορταρικά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Έπειτα, τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι.

Προσθέτουμε πιπέρι, άνηθο, δυόσμο, το μπέικιν και το αλεύρι.

Κατόπιν, ανακατεύουμε να γίνει χυλός και βάζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι και την σπασμένη φέτα.

Συνεχίζουμε παίρνοντας το μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι την βάση του ή με 1 φλ. πίτυρο βρώμης και απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα.

Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *