Πατάτες με σπανάκι και κοτόπουλο στο φούρνο by Lina: Μια γαστρονομική πανδαισία!

Ακολουθήστε τα απλά βήματα της συνταγής και απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αξεπέραστη γεύση!

Υλικά:

  • 5-6 πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

  • 1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 1/2 κιλό σπανάκι

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/4 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 250 γραμμάρια γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • 200 γραμμάρια τυρί που λιώνει, τριμμένο

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

  3. Ρίξτε το σκόρδο, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

  4. Προσθέστε τις πατάτες και λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι).

  5. Σιγοβράστε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν τα υγρά.

  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

  7. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα.

  8. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε τις μισές πατάτες.

  9. Ρίξτε από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου με το σπανάκι.

  10. Καλύψτε με τις υπόλοιπες πατάτες.

  11. Περιχύστε με το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί.

  12. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  13. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.

Η συνταγή είναι από την Λίνα Αρβανιτίδου

Posted in Μαγειρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *